Padeltrainer worden

Padel wint al jaren fors aan populariteit en kan op steeds meer locaties gespeeld worden. Steeds vaker leggen tennisclubs ook padelbanen aan. Natuurlijk wil een club dan ook padeltraining gaan geven. Hoe word je nu padeltrainer?

Padel opleiding van de NPB

De Nederlandse Padel Bond (NPB) biedt zelf opleidingen aan tot “instructeur”. Om de technieken en tactieken op de juiste manier over te brengen is de opleiding in het leven geroepen Voorheen bood ook de KNLTB tennistrainers een cursus Padel aan, maar hier zijn ze mee gestopt. Padel is een eigen racketsport en moet ook zo behandeld worden.

Wanneer je een opleiding volgt bij de NPB ben je daarna in staat om training te geven aan beginners en gevorderden. Talloze onderwerpen komen aan bod, hierover later meer. Tip: Kijk ook even bij “Welke leraren zijn er?”. De NPB heeft een aantal grote namen in de padelwereld weten te strikken. 

Waar is de opleiding tot padeltrainer?

Op verschillende plekken in het land organiseert de NPB zijn padel-opleiding. Kijk hiervoor op de website van de NPB. Vaak zijn deze opleidingen wel vrij centraal in het land. 

Voor wie is de opleiding?

Er wordt van te voren gekeken naar een aantal kenmerken voor je mee kan doen. 

Zo wordt je fysieke conditie getest, als ook je team spirit, flexibiliteit en leergierigheid. Daarnaast wordt er gekeken of je een redelijk niveau hebt in andere racketsporten (trainersdiploma is een pre). De cursus is voornamelijk in het engels, dus kennis van de engelse taal is ook van belang. 

Wat kost een opleiding tot padeltrainer?

De opleiding is helaas niet gratis. Het gaat om een vrij intensieve opleiding. Per deelnemer bedragen de kosten €795,-. Er is wel een maar, moet je namelijk op herexamen dan komen er per keer nog €55,- bij. Al met al een vrij schappelijke prijs om een diploma op je CV toe te kunnen voegen. 

Welke leraren zijn er?

De opleiding wordt gegeven door een aantal zwaargewichten uit de padelwereld, te beginnen met Norberto Nesi. De Bondscoach van de Nederlandse Dames, heren en veteranen heeft enkele EK deelnames op zijn naam staan. Daarnaast is hij padelinstructeur geweest van vele internationale spelers. Oorspronkelijk komt Norberto uit Argentinië, waar hij ook gecertificeerd is door de prestigieuze Argentijnse padelbond. 

Ook Maximo Castelote kan zomaar jouw instructeur worden. Deze legendarische coach heeft verscheidene top 10 spelers getraind en staat dan ook te boek als een van de meest deskundige coaches. Daarnaast weet Maximo wel het een en ander van Padel clubs leiden. Zo heeft hij padelscholen in Argentinie, Brazilie en Spanje. 

Als laatste kan ook Lucas Eslava zomaar jouw instructeur worden. Deze professional maakt onderdeel uit van het prestigieuze PPT circuit. Als directeur van een aantal Padelclubs in Spanje is Lucas de ideale instructeur. 

Inhoud van de opleiding

De opleiding neemt je mee naar de geschiedenis van padel, de ontdekking en de verspreiding wereldwijd. Daarnaast gaat het ook in op de volgende punten:

 • Competities
 • Nederlandse Padelbond
 • Status NOC*NSF & KNTLB
 • Regels
 • De baan, het racket en de bal
 • Hekwerk en wanden
 • Ondergrond
 • Coaching
 • Tactische doelen en dynamiek
 • Statistieken
 • Zones van het veld
 • Positie van de spelers
 • Bewegen als een blok
 • Uitdagingen in Nederland

Wij denken een super gave opleiding. Ontwikkel jezelf en help ook andere. Naast een opleiding tot “instructeur” bestaan er ook opleidingen tot “begeleider” en “coach” daar is echter erg weinig informatie van beschikbaar.

Relevante artikelen

adidas-padel-ale-galan

De beste padel rackets voor ieder niveau

Padel verdedigen

10 Tips om beter te verdedigen

smash het veld uit lebron

Zo sla je de bal het padelveld uit