Padeltas Adidas

Een padeltas is onmisbaar. Het maakt het makkelijk om al je spullen te vervoeren, maar zorgt er ook voor dat je racket langer mee gaat. Daarnaast ziet een padeltas er ook gewoon stoer uit. Voor je een padeltas kiest zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. We gaan alle punten af waar je op moet letten, zodat jij uiteindelijk met jouw ideale padeltas richting de baan gaat!

Ruimte

Het primaire doel van een padeltas is natuurlijk het vervoeren van al jouw padel spullen. Daarbij is ruimte van belang. Ben je een gevorderd speler, dan heb je waarschijnlijk meer ruimte nodig dan een beginner. Je zal dan ook meerdere rackets bij hebben. Kies dan ook altijd voor een tas met minimaal 2 vakken. Zeker bij het spelen van competitie heb je een grote tas nodig voor kleding, padelschoenen en voeding & drinken. Maak daarbij de overweging of je een schoenenvak nodig hebt. Heb je vaak voeding en drank bij, kies dan voor een tas met een koelvak zodat je eten en drinken op een betere temperatuur blijft.

Design

Een padeltas moet ook qua design bij je passen. Vaak heeft het merk van je racket ook een bijpassende tas. Dit staat dan wel mooi qua kleurstelling. 

Materiaal

Padeltassen moeten bestand zijn tegen het weer, om te voorkomen dat je racket helemaal vochtig wordt. De tassen worden vaak gemaakt van polyester. 

Prijs

De prijzen van padeltassen verschillen behoorlijk. Onderling, tussen de verschillende merken, zitten geen hele grote verschillen. Vooral grote en materiaal zijn van belang voor de prijs. Voor de wat goedkopere padeltassen betaal je ongeveer €40,-. Wil je een uitgebreide variant met meerdere vakken, genoeg ruimte en het laatste design, dan moet je eerder aan €80 tot €90 denken. 

Padeltas of padel rackethoes

Veel beginners kiezen voor een padel rackethoes. Deze zit ook vaak bij je racket inbegrepen. Soms is je padel rackethoes groot genoeg om ook een bidon of ballen mee te nemen, maar wanneer je de sport wat serieuzer gaat nemen zul je zien dat een padel rackethoes waarschijnlijk niet meer voldoet. Een groot voordeel van het hebben van een padeltas is dat deze twee riemen heeft. Dit maakt het qua comfort een stuk aangenamer, aangezien het gewicht verdeeld wordt over beide schouders. Daarnaast is het gewicht dan gelijkmatig verdeeld. 

Padeltas kopen

Nu je een idee hebt van waar jouw padeltas aan moet voldoen, is het tijd er een te kopen. Bepaal welk merk, welk model en waar je deze wil kopen. Wij kopen onze padel spullen vaak bij Bol.com, Decathlon of TennisDirect. Onderstaand hebben wij een aantal suggesties op een rij gezet. Hieronder vind je volgens ons de toppers in de categorieën “beginners” en “gevorderde”.

Padeltas voor beginners

Head Elite Padeltas

Head Elite

Nox Navy Padeltas

Nox Navy

HEAD Elite Padel

Head Elite Padel

Dunlop Padeltas

Head Core

Head Tour Team Monstercombi

Head Tour Team

Relevante artikelen

padel accessoires

Padel accessoires

Bandeja Padel

Alles over de bandeja

adidas-padel-ale-galan

Beste padel racket voor ieder niveau