Wat is padel en hoe spreek je het uit

Padel is de snelst groeiende sport in Nederland. Het wordt gespeeld met een padel racket en een bal. Het heeft veel weg van een combinatie tussen tennis en squash. Speel je met je vrienden dan noem je dit een potje padellen. In Spanje is Padel hedendaags een van de populairste sporten. Padel kan alleen gespeeld worden in dubbelvorm. Dit houdt in dat je altijd twee tegen twee speelt. Het padelveld is een rechthoekig veld met een afmeting van 10 bij 20 meter, wat omringt is met glazen wanden en hekwerk. De glazen wand mag gebruikt worden tijdens het spel, wat tactiek belangrijker maakt dan kracht. Hierdoor krijg je langere rally’s wat de sport erg leuk maakt.

Hoe spreek je Padel uit?

Dit is een vraag die erg veel wordt gesteld. Hoe spreek je nou eigenlijk Padel uit? Padel is ontstaan in Mexico. Daar spreken ze het uit als Paadl. In Nederland echter, spreek je het uit als Pà-del. Met de klemtoon op del.

Hieronder zie je een filmpje van het NOS jeugdjournaal waarin de sport Padel wordt uitgelegd. Je zult meteen horen hoe je Padel uitspreekt. Bij het werkwoord noemen we dit padellen.

Ben jij nou enthousiast geworden over Padel en wil je het eens uit proberen? Probeer proeflessen bij je plaatselijke club. Blijkt het nu echt iets van jou dan vind je hier een overzicht van de beste rackets voor beginners.

Relevante artikelen

Soorten Slagen Padel

Soorten slagen bij padel

Padel Tips

Padel tips

Babolat - Padel racket voor beginners

Beste padelrackets voor beginners

Dunlop Blitz Light
Padel rackets
Tretorn Padel ballen
Padel ballen