Padel enkelspel

Padel enkelspel

Padel wordt over het algemeen 2 tegen 2 gespeeld. Enkelspel is wel mogelijk, maar dit komt eigenlijk weinig voor. Toch kan het voorkomen dat je niet 4 spelers bijeen krijgt. Dan zijn er nog wel een aantal opties om toch lekker te kunnen spelen. We zetten ze voor je op een rij. 

Padel Enkel Baan

Wil je 1 tegen 1 tegen iemand spelen dan bestaan er wel padelbanen voor een potje enkelspel. De afmetingen zijn wel heel anders dan bij een normale padelbaan, waardoor de afstanden wat makkelijker te overbruggen zijn. Waar een normale padelbaan 20 bij 10 meter is, is een single baan bij padel 20 bij 6. Verder zijn alle spelregels voor padel enkelspel gelijk aan padel zoals we het kennen op een normale baan. In Nederland zijn er maar heel weinig van deze enkelspel banen. Het is dan ook niet mogelijk om 1 tegen 1 competitie of toernooien te spelen. 

Cross padel

Bij Cross Padel speel je  1 tegen 1 op een normale baan. Er wordt alleen cross gespeeld en dus moet elke bal diagonaal gespeeld worden. De puntentelling gaat zoals altijd, waarbij je de game begint op rechts en vervolgens elk punt van helft wisselt. Zo speel je afwisselend in de forehand en backhand kant. 

De verschillen

Er zijn grote verschillen wanneer je padel met 2 of met 4 speelt. Zo is de fysieke intensiteit een stuk hoger wanneer je padel met z’n tweeën speelt. In plaats van dat je regelmatig een bal hebt waar je niet in actie hoeft te komen, is elke bal voor jou en dus zal je conditioneel meer uitgedaagd worden. In verhouding is het veld ook iets groter en dus zijn de afstanden ook iets groter. 

Het tweede grote verschil is dat je beide kanten zal moeten bespelen. Bij Padel kies je vaak een kant waar je de hele wedstrijd blijft staan. Bij padel enkelspel is dit anders en zal je zowel links als rechts je kunsten moeten vertonen. Hierdoor leer je wel om beide kanten te spelen en zo een meer veelzijdige padel speler te worden. 

Als laatste is het grote verschil natuurlijk dat je in je eentje aan een kant staat. Dit betekent dat je een stuk minder hoeft te communiceren en er geen onduidelijkheid is over wie welke bal speelt. Elke bal is voor jou! Je bent zelf verantwoordelijk voor de resultaten en jij kunt je eigen spel spelen. 

Padel oefeningen met 2 personen

Met zijn tweeën kun je natuurlijk een partijtje spelen, maar ook trainen. Het grote voordeel is dat je veel ballen speelt en dus veel kunt oefenen. De Padel School heeft wat drills op een rij gezet die je prima met zijn tweeën uit kunt voeren om je spel te verbeteren.

Producten

Dunlop Blitz Light
Padel rackets
Tretorn Padel ballen
Padel ballen

Relevante artikelen

adidas-padel-ale-galan

Beste padelracket per niveau

Bandeja Padel

Alles over de Bandeja

Adidas 2020 collectie

Adidas padelrackets