gouden punt

Het gouden punt

De World Padel Tour (WPT) heeft in het seizoen van 2020 een nieuwe regel toegevoegd aan het reglement, namelijk: Het gouden punt of ook wel “The Gold Point”. 

Dit gouden punt is in het leven geroepen om iedere competitiewedstrijd een boost te geven aan het spel. Deze wijziging in het reglement is een van de grootste wijzigingen in de afgelopen jaren. 

Wanneer speel je het gouden punt?

Het gouden punt wordt gespeeld wanneer ieder team 3 punten in een game heeft gewonnen. De stand staat op dat moment 40-40 ook wel “Deuce” genoemd. Dit is wanneer het gouden punt gespeeld wordt. Het gouden punt is het winnende en beslissende punt in die game. Het ontvangende koppel bepaald of ze de opslag aan de linker of rechter kant van het veld willen ontvangen. Degene die het gouden punt wint, wint de game. 

De directeur van de World Padel Tour, Mario Hernando zegt dat het gouden punt in het leven is geroepen om een padelwedstrijd meer energie te geven en om de wedstrijd nog spannender en interessanter te maken voor fans die de wedstrijd aan het kijken zijn.

Wil je meer weten over de spelregels van padel? Bekijk dan ons eerder geschreven artikel door hier te klikken.

Relevante artikelen

SpelregelsvanPadel

De spelregels van padel

Soorten Slagen Padel

Soorten slagen bij padel

Tactiek

Padel tactiek

Dunlop Blitz Light
Padel rackets
Tretorn Padel ballen
Padel ballen