Nederlands herenteam Padel

Nationaal herenteam Padel

Vanuit de Nederlandse Padel Bond (NPB) wordt er ieder jaar een nationaal herenteam padel samengesteld. Dit herenteam bestaat uit de topspelers van Padel Nederland. 

Het eerste Nationale herenteam van Padel werd in 2012 opgericht. De NPB heeft doelstellingen opgesteld voor het nationale team. Dat zijn de volgende doelen:

 • Promotie van padel als breedtesport in Nederland.  
 • Vertegenwoordigers van Nederland in officiële internationale wedstrijden.  
 • Ambassadeurs van padel in het binnenland.  
 • Zij moeten beginnende spelers proberen te enthousiasmeren. (intensiteit, show, sfeer, extra kleur geven aan toernooien).  
 • Het nationale herenteam moet zijn kennis van padel overdragen aan andere padel spelers.   
 • Meer bekendheid aan de sport geven.  
 • Netwerkplek voor spelers. 

Wegens de ranking van het nationale herenteam padel zijn zij reeds al gekwalificeerd voor het EK van 2019. Het EK Padel 2019 is van 4 tot 9 november en zal plaatsvinden in Milaan, Italië. 

Het nationale herenteam van 2019 heeft als doelstelling om in ieder geval een plek te bemachtigen in de top 10 van het toernooi. 

Het beleid van het nationale padel herenteam wordt opgesteld door de technische commissie. Zij bepalen de selectiecriteria en stellen het jaarplan samen. De bondscoach heeft hierin een belangrijke rol. De bondscoach is namelijk verantwoordelijk voor de volgende dingen.

De technische commissie bestaat uit: 

 • Padel expert 
 • Herenbondscoach 
 • Damesbondscoach 
 • Jeugdbondscoach 
 • bestuurslid en voorzitter

Bondscoach

De bondscoach is verantwoordelijk voor de (voor)selectie van het nationale herenteam Padel. Hij zal dan ook de trainingen samenstellen en verzorgen voor de geselecteerde spelers. Ook zal hij als coach aanwezig zijn bij evenementen en wedstrijden. De bondscoach selecteert de spelers in samenspraak met de technische commissie. Zij zullen hierbij op een aantal dingen gaan letten. Zo letten zij logischerwijs op het padelniveau van de speler. Ook letten ze erop of de speler links of rechtshandig is, of het een teamspeler is, waar hij op de ranglijst van de NPB staat en naar de prestaties die de speler al geleverd heeft bij NPB en KNLTB toernooien. 

Selectie procedure

Spelers dienen hun beschikbaarheid op te geven aan het bondsbureau. 

Dan volgen er selectie voorspeeldagen op 7 september 2019. 

Na de selectievoorspeeldagen wordt er een voorlopige selectie samengesteld. Deze zal bestaan uit minimaal 8 tot maximaal 16 heren. 

Tussen 10 en 30 september volgt er een traningsweekend voor de voorselectie. Op 30 september zal er bekend gemaakt worden uit wie de definitieve selectie bestaat. Zij zullen tussen 3 en 9 november strijden op het EK in Milaan. 

Helaas zijn de kosten voor de trainingen en evenementen wel voor de speler zelf. Hierbij moet je denken aan ongeveer 750 euro per persoon. Dit willen ze in de toekomst gaan veranderen door middel van sponsoren. 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *